Ruim 200 leerlingen Carolus en Knippenberg oriënteren zich bij 53 bedrijven

De lente komt eraan. De tijd van zon (hopelijk), groei en bloei. En ook altijd het moment dat de Stagestad Helmond-De Peel oriëntatiedagen plaats vinden. Net als in de vorige vijf jaar doen het Dr. Knippenberg College en het Carolus Borromeus College (beide onderdeel van de OMO Scholengroep) mee met hun leerlingen uit de derde klassen VMBO-T. Afgelopen week gingen ruim 200 leerlingen de arbeidsmarkt-wei op. Ze hebben gesnuffeld en meegewerkt bij 53 bedrijven en instellingen in de regio.

Albert Heijn

In Mierlo Nieuw dit jaar is de Albert Heijn in Mierlo. Deze supermarkt had een actief programma voor de scholieren in petto. Er was werk aan de winkel. Na het aantrekken van de blauwe AH-schortjes kregen ze eerst een rondleiding door de winkel. Aan de hand van een lijstje – waar natuurlijk geen alledaagse artikelen op stonden – moesten ze zo snel mogelijk boodschappen doen. Voor de winnaar was er een heuse prijs. Daarna mochten de leerlingen vakken vullen of spiegelen. Met de werkinstelling van deze groep was het goed gesteld. Toen de pauze werd aangekondigd gaf een groepje aan dat ze het spiegelen nog even wilden afmaken. Er was ook nog een quiz met allerlei leuke feitjes, zoals dat er meer dan 90 AH-vestigingen zijn in Amsterdam en dat het meest verkochte artikel bananen zijn. Natuurlijk kreeg de winnaar ook hier weer een prijs, in de vorm van een doosje chocola. Lekker….

Alumero Finex Extrusions

Ook dit hoogwaardig aluminiumbedrijf uit Helmond zette zijn poorten open voor de VMBO-scholieren. Jeroen van Bussel van Alumero kijkt terug op leuke dagen: ‘De jongeren kwamen met zoveel goede vragen. Mooi om dit jeugdig elan met interesse in techniek te zien. Het was een genot weer te hebben deelgenomen.’

‘Jan van Brabant’ al in februari op oriëntatiestage

De VMBO-T-3-leerlingen van het Jan van Brabant-College gaven in februari de aftrap van de oriëntagestages van dit jaar. De school neemt dit jaar voor het eerst deel aan Stagestad Helmond-De Peel. De reacties zijn zeer positief en er wordt al uitgekeken naar de editie van volgend jaar.

Stagestad Helmond-De Peel brug tussen overheid-onderwijs-ondernemers

Stagestad Helmond-De Peel is een initiatief van onder meer OMO Scholengroep Helmond (Vakcollege Helmond, Carolus Borromeus-College en Dr. Knippenberg-College), Jan van Brabant-College, VNO-NCW Brabant Zeeland, de gemeenten in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel en regionaal werkbedrijf Senzer. Doel is om de aansluiting tussen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven op diverse vlakken te verbeteren. Een onderdeel zijn deze oriëntatiedagen die de scholieren helpen bij de keuze in studierichting en uiteindelijk hun werktoekomst.

Helmond Stagedagen eind 2018 en voorjaar 2019: meld u aan

Het enthousiasmeren van jonge mensen voor het Helmondse bedrijfsleven kan niet vroeg genoeg beginnen, vinden wij. Hopelijk vindt u als ondernemer dat ook en wilt u deelnemen aan Helmond Stagestad. Misschien heeft u al wel eens van ons gehoord. Gezien de vraag en krapte op de arbeidsmarkt én de succesvolle vorige editie, hebben we besloten om Helmond Stagestad voor komend schooljaar uit te breiden. En daarvoor zoeken we bedrijven in allerlei sectoren die enkele dagen hun deuren willen openzetten voor groepjes jeugdige toppers in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. Zodat ze kennis kunnen maken met uw bedrijf en kunnen aftasten of uw sector misschien iets is voor hun vervolgopleiding en/of baan. Hieronder vindt u alvast het Stagestad-programma op hoofdlijnen. Wellicht voelt u zich aangesproken door een van de onderdelen. Dat zou mooi zijn.

 

Bedrijven in Techniek en Bouw: stagedagen leerlingen Vakcollege

  • In november 2018 willen we vierdejaars-leerlingen van het Vakcollege Helmond stages aanbieden bij bedrijven in de Techniek en Bouw.
  • Ook voor eind november 2018 zoeken we nog enkele bedrijven die tweedejaars-leerlingen stage willen laten lopen.
  • Voor april 2019 zoeken 25 bedrijven voor stageplekken voor  3de jaars leerlingen van het Vakcollege Helmond.

U kunt kiezen voor een van deze groepen maar meerdere groepen kan natuurlijk ook.

 

Bedrijven in alle sectoren: stagedagen leerlingen JvB, Knip en Carolus

  • In februari 2019 willen we de VMBO-T-3-leerlingen van Jan van Brabant-College stage lopen.
  • Maart 2019 (week 11) zijn weer de vertrouwde stages van Carolus Borromeus en Dr. Knippenberg-College voor VMBO-T-3-leerlingen.

 

Hopelijk doet u dit schooljaar mee. Stuur uw aanmelding dan naar: helmondstagestad@senzer.nl. Nadere informatie volgt dan snel. Bij voorbaat dank.

Ook in 2018 worden weer Helmond Stagestad-oriëntatiedagen georganiseerd.

Net als in de vier voorgaande edities nemen het Dr. Knippenberg College en het Carolus Borromeus College (beide onderdeel van de OMO Scholengroep) deel met hun leerlingen uit de derde klassen van het VMBO-T. De ruim 260 leerlingen gaan in maart en april snuffelen bij diverse bedrijven in Helmond en omgeving. Dit helpt de scholieren bij de oriëntatie op en keuze in studierichting en uiteindelijk hun werktoekomst.Leerlingen krijgen uitleg bij autodealer Van Udenhout tijdens Helmond Stagestad 2017

Helmond Stagestad zoekt bedrijven voor oriëntatiedagen VMBO-T-leerlingen

De behoefte van het bedrijfsleven wat betreft kwaliteiten en competenties van personeel is continu in verandering. De vraag hierbij is of we in Nederland wel de juiste ‘hoofdjes en handjes’ opleiden voor de toekomstige arbeidsmarkt?! Denk aan ontwikkelingen als robotisering, artificial intelligence en de internet of things. Niet verwonderlijk dat de aansluiting tussen onderwijs en het bedrijfsleven op dit moment een zeer belangrijk maatschappelijk thema is. Werkbedrijf Senzer, VNO-NCW Brabant Zeeland (voorheen BZW) en de OMO Scholengroep pakken dit vraagstuk proactief op en werken intensief samen om -in de regio Helmond/Peelland- die brug te slaan tussen school en werk. Een van de projecten is Helmond Stagestad.

Bedrijven kunnen zich aanmelden

De voorbereiding voor de editie van 2018 is nu in volle gang. Om alle leerlingen te kunnen laten deelnemen zijn er ongeveer 80 bedrijven uit Helmond en omgeving nodig die twee dagdelen willen investeren. Tientallen bedrijven hebben in vorige edities hun deuren al open gezet. Zij hebben de kans gegrepen om leerlingen -mogelijke toekomstige medewerkers- enthousiast te maken voor het eigen bedrijf en de sector. Bedrijven die ook mee willen doen, kunnen een mailtje sturen aan helmondstagestad@senzer.nl. De exacte datum en het programma wordt vervolgens nader afgestemd. Deelname wordt zeer gewaardeerd.

Derdeklassers ‘Carolus’ en ‘Knip’ lopen mee bij 43 bedrijven

Senzer, OMO en bedrijfsleven organiseren voor vierde keer Helmond Stagestad

Ook dit jaar worden weer Helmond Stagestad-oriëntatiedagen georganiseerd. Net als in de drie voorgaande edities nemen het Dr. Knippenberg College en het Carolus Borromeus College deel met hun leerlingen uit de derde klassen van het VMBO-T. De ruim tweehonderd leerlingen worden verdeeld in groepjes die in vier dagen tijd diverse bedrijven in Helmond en Deurne bezoeken om zich verder te oriënteren op het bedrijfsleven. Helmond Stagestad -een initiatief van onder meer OMO Scholengemeengroep Helmond en werkbedrijf Senzer- richt zich op het bijeenbrengen van studenten, bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio Helmond/Peelland.

 Zo’n 40 bedrijven zetten hun deuren open om deze toekomstige medewerkers enthousiast te maken voor sectoren als food, automotive, textiel, techniek, metaal/mechatronica, logistiek, horeca, zorg en design. Voor de leerlingen is het erg belangrijk dat ze een goed beeld krijgen van wat er zich binnen de bedrijven afspeelt en van de verschillende sectoren, zodat ze uiteindelijk de juiste keuzes kunnen maken voor hun studierichting.

Snuffelen

Het eerste groepje van de OMO Scholengroep (Carolus Borromeus College) hebben hun snuffelochtend in de week van maandag 13 maart 2017. Het tweede groepje (Dr. Knippenberg College) komt in de week van maandag 3 april 2017 aan de beurt.

Helmond Stagestad

Het bedrijfsleven in de regio kent vele ‘parels’ die bij het grote publiek onbekend zijn. Deze parels bieden volop mogelijkheden voor stages en werk voor jongeren. Helmond Stagestad is een podium waar het bedrijfsleven én de studenten zich kunnen presenteren. Helmond Stagestad richt zich ook op de onderwijs- en kennisinstellingen. Hun enorme kennis en kunde is inzetbaar voor tal van vragen waarmee bedrijven worstelen. Op alle niveaus. Helmond Stagestad is een routewijzer voor die instellingen en bedrijven. Het doel is duidelijk: elkaar beter vinden en meer samenwerken.

Voorbereidingen Helmond Stagestad 2017 in volle gang

In 2017 wordt voor de vierde keer de Week van Helmond Stagestad georganiseerd. Van maandag 13 maart tot en met vrijdag 17 maart maken ruim 100 leerlingen van het Carolus Borromeus College kennis met het Helmondse bedrijfsleven. In de week van maandag 3 april is het de beurt aan de leerlingen van het Dr. Knippenberg College.

Zo’n 40 bedrijven zetten hun deuren open om deze toekomstige medewerkers enthousiast te maken voor sectoren als food, automotive, textiel, techniek, metaal/mechatronica, logistiek, horeca, zorg en design.

Achter de schermen wordt inmiddels door de bedrijven hard gewerkt aan het opzetten van leuke programma’s voor de leerlingen.

Wij wensen alle leerlingen en bedrijven veel succes en plezier!

3e editie Week van Helmond Stagestad van start

In 2017 wordt voor de vierde keer de Week van Helmond Stagestad georganiseerd. Van maandag 13 maart tot en met vrijdag 17 maart maken ruim 100 leerlingen van het Carolus Borromeus College kennis met het Helmondse bedrijfsleven. In de week van maandag 3 april is het de beurt aan de leerlingen van het Dr. Knippenberg College.

Zo’n 40 bedrijven zetten hun deuren open om deze toekomstige medewerkers enthousiast te maken voor sectoren als food, automotive, textiel, techniek, metaal/mechatronica, logistiek, horeca, zorg en design.

Wij wensen alle leerlingen en bedrijven veel succes en plezier!

De Week van Helmond Stagestad in beeld

Omroep Helmond maakte een mooie reportage over De Week van Helmond Stagestad (vanaf minuut 15:40) die vorige plaatsvond:

 

 

 

Jongeren snuffelen aan bedrijfsleven in de Week van Helmond Stagestad

Van 26 tot en met 30 januari a.s. vindt voor de tweede keer de Week van Helmond Stagestad plaats. In die week trekken 170 derdejaars leerlingen vmbo-t van het Dr. Knippenbergcollege door de stad om kennis te maken met het bedrijfsleven. Leerlingen steken die week elke dag bij een ander bedrijf de handen uit de mouwen tijdens een halve dag snuffelstage. Aan de Week van Helmond Stagestad doen 35 bedrijven uit de verschillende sectoren mee.

Wethouder Yvonne van Mierlo, voorzitter van de Stuurgroep Helmond Stagestad licht toe: “We organiseren de Week van Helmond Stagestad voor de tweede keer. We hebben veel geleerd van het eerste jaar, waarmee we deze week nog krachtiger en breder kunnen neerzetten.” Lees meer

Helmond Stagestad in tv commercial Rabobank

Helmond Stagestad is als toonaangevend project geselecteerd voor de nieuwe campagne van de Rabobank die 22 december start op tv, radio en social media. Vanaf het begin is de Rabobank betrokken bij Helmond Stagestad. Het is een van de vele initiatieven die de bank ondersteunt om lokale economieën te versterken.

Lees meer

De Week van Helmond Stagestad krijgt een vervolg

In de regio Helmond/Peelland wordt van 26 tot en met 30 januari 2015 opnieuw De Week van Helmond Stagestad georganiseerd. 170 VMBO-t leerlingen van het Dr. Knippenberg College oriënteren zich in die week bij verschillende bedrijven uit voor de regio belangrijke sectoren: food, automotive, textiel, metaal/machinebouw, techniek en bouw.

Lees meer