De Week van Helmond Stagestad krijgt een vervolg

In de regio Helmond/Peelland wordt van 26 tot en met 30 januari 2015 opnieuw De Week van Helmond Stagestad georganiseerd. 170 VMBO-t leerlingen van het Dr. Knippenberg College oriënteren zich in die week bij verschillende bedrijven uit voor de regio belangrijke sectoren: food, automotive, textiel, metaal/machinebouw, techniek en bouw.


De Week van Helmond Stagestad is een belangrijke activiteit in het kader van het initiatief Helmond Stagestad. Dat is een initiatief waarbij het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen werken aan het optimaliseren van de samenwerking. In nauwe samenwerking met het bedrijfsleven is Helmond Stagestad ruim een jaar geleden geïnitieerd door Rabobank Helmond en de Gemeente Helmond.

In pilotvorm hebben het bedrijfsleven en het onderwijs begin 2014 voor het eerst samen De Week van Helmond Stagestad georganiseerd. Daar hebben 135 vmbo-leerlingen van het Dr. Knippenberg College en ruim 40 bedrijven aan meegedaan. Het is een succesvolle manier gebleken om leerlingen al in een vroegtijdig stadium kennis te laten maken met de regionale arbeidsmarkt.

Vanwege het succes hebben het bedrijfsleven en het Dr. Knippenberg College besloten om de week ook in 2015 te organiseren. Het programma wordt nu uitgebreid met bedrijven in de bouw-sector.