Ruim 200 leerlingen Carolus en Knippenberg oriënteren zich bij 53 bedrijven

De lente komt eraan. De tijd van zon (hopelijk), groei en bloei. En ook altijd het moment dat de Stagestad Helmond-De Peel oriëntatiedagen plaats vinden. Net als in de vorige vijf jaar doen het Dr. Knippenberg College en het Carolus Borromeus College (beide onderdeel van de OMO Scholengroep) mee met hun leerlingen uit de derde klassen VMBO-T. Afgelopen week gingen ruim 200 leerlingen de arbeidsmarkt-wei op. Ze hebben gesnuffeld en meegewerkt bij 53 bedrijven en instellingen in de regio.

Albert Heijn

In Mierlo Nieuw dit jaar is de Albert Heijn in Mierlo. Deze supermarkt had een actief programma voor de scholieren in petto. Er was werk aan de winkel. Na het aantrekken van de blauwe AH-schortjes kregen ze eerst een rondleiding door de winkel. Aan de hand van een lijstje – waar natuurlijk geen alledaagse artikelen op stonden – moesten ze zo snel mogelijk boodschappen doen. Voor de winnaar was er een heuse prijs. Daarna mochten de leerlingen vakken vullen of spiegelen. Met de werkinstelling van deze groep was het goed gesteld. Toen de pauze werd aangekondigd gaf een groepje aan dat ze het spiegelen nog even wilden afmaken. Er was ook nog een quiz met allerlei leuke feitjes, zoals dat er meer dan 90 AH-vestigingen zijn in Amsterdam en dat het meest verkochte artikel bananen zijn. Natuurlijk kreeg de winnaar ook hier weer een prijs, in de vorm van een doosje chocola. Lekker….

Alumero Finex Extrusions

Ook dit hoogwaardig aluminiumbedrijf uit Helmond zette zijn poorten open voor de VMBO-scholieren. Jeroen van Bussel van Alumero kijkt terug op leuke dagen: ‘De jongeren kwamen met zoveel goede vragen. Mooi om dit jeugdig elan met interesse in techniek te zien. Het was een genot weer te hebben deelgenomen.’

‘Jan van Brabant’ al in februari op oriëntatiestage

De VMBO-T-3-leerlingen van het Jan van Brabant-College gaven in februari de aftrap van de oriëntagestages van dit jaar. De school neemt dit jaar voor het eerst deel aan Stagestad Helmond-De Peel. De reacties zijn zeer positief en er wordt al uitgekeken naar de editie van volgend jaar.

Stagestad Helmond-De Peel brug tussen overheid-onderwijs-ondernemers

Stagestad Helmond-De Peel is een initiatief van onder meer OMO Scholengroep Helmond (Vakcollege Helmond, Carolus Borromeus-College en Dr. Knippenberg-College), Jan van Brabant-College, VNO-NCW Brabant Zeeland, de gemeenten in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel en regionaal werkbedrijf Senzer. Doel is om de aansluiting tussen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven op diverse vlakken te verbeteren. Een onderdeel zijn deze oriëntatiedagen die de scholieren helpen bij de keuze in studierichting en uiteindelijk hun werktoekomst.