Leerlingen en bedrijven enthousiast over Week van Helmond Stagestad

 

Op 24 januari keken regionale bedrijven en leerlingen van het Dr.Knippenbergcollege samen terug naar een succesvolle eerste editie van de ‘Week van Helmond Stagestad’. De 135 3e-jaars leerlingen van het VMBO-t van het Dr.Knippenbergcollege kwamen terug van een intensieve stageweek. Elke dag liepen de leerlingen stage bij een ander bedrijf uit één van de vier sectoren: textiel, automotive, food en metaal/machinebouw.

Onder leiding van Hester Dadema vertelden scholieren en betrokken ondernemers over hun ‘stage’ ervaringen. Daarbij kwamen voor zowel de scholieren als bedrijven bruikbare tips naar voren. Zo vond Pieter de stage bedrijven het leukste waar hij zoveel mogelijk zelf mocht doen:  “Na vijf minuten luisteren wil ik graag aan de slag!” Een ondernemer heeft een andere tip: ” Zorg dat je op tijd bent. Liever een kwartiertje te vroeg dan één minuut te laat. Anders laat je andere werknemers op je wachten en dan begin je met 0-1 achterstand.”

Naast deze week haalt in Helmond Stagestad actief ondernemersvragen op en koppelt dit aan het kennisaanbod in de regio. Zo hebben het Werkgeversplein Regio Helmond en United Brains de afgelopen maanden 75 ondernemersvragen neergelegd bij onderwijs- en kennisinstellingen (vooral op mbo en hbo niveau). “Met de week van Helmond Stagestad wilden we nog meer bedrijven laten zien welke mogelijkheden het regionale onderwijs biedt voor het bedrijfsleven”, aldus Frank van der Chijs, voorzitter United Brains. “De afgelopen tijd zijn er grote stappen voorwaarts gezet. Maar is nog een wereld te winnen”.

Yvonne van Mierlo, wethouder Economie en Arbeid, blikte terug op een geslaagde evenement: “‘Het is belangrijk dat scholieren al vroeg gaan snuffelen bij  bedrijven uit verschillende sectoren. Dat zorgt voor een gefundeerde studiekeuze later”. Daarnaast gaf  de wethouder een doorkijkje naar de vervolgactiviteiten van Helmond Stagestad. “De komende tijd willen we ook de zorg en de bouw betrekken bij Helmond Stagestad. De regio kent vele ‘parels’ die bij het grote publiek onbekend zijn. Helmond Stagestad is een podium waar het bedrijfsleven én de studenten zich kunnen presenteren”.

Fragment van Omroep Helmond over ‘Week van Helmond Stagestad’

064-20140124-Afsluiting-Helmond-Stagestad-PVJ_4609

Foto’s: PressVisuals.com