Mini-symposium 3D-Printen in Helmond

De opmars van 3D-Printtechnieken in metaal, kunststof, food, zorg en welzijn zal u niet zijn ontgaan. Het printen van medicijnen en voedsel op maat, prototypes en kleine oplages van allerlei toepassingen in metaal of kunststof en, recentelijk nog in het nieuws, het 3D-Printen van complete woningen… Alles kan, maar de vraag is ‘Wat heb ik daar aan?’ De vraag zou ook kunnen zijn ‘Mis ik misschien de boot?’

Op woensdag 19 februari 2014 organiseren de Gemeente Helmond, United Brains, Kamer van Koophandel, Fablab Brainport, Fontys en GBO-design een mini-symposium over 3D printen onder het motto ‘Wat heb ik daar aan?’.

De samenwerkende partijen organiseren speciaal voor het bedrijfsleven in de Peel-regio en enkele aangrenzende gemeenten dit mini-symposium in relatie tot het belang van een hoogwaardige maakindustrie in deze regio. Tijdens dit symposium wordt u op begrijpelijke wijze bijgepraat over de huidige stand van zaken, krijgt u praktijkvoorbeelden te zien, worden er verschillende handvatten aangereikt voor een vertaling van deze ontwikkeling naar uw eigen bedrijfstak en weet u ook bij wie u moet zijn met eventuele vervolgvragen.
Het symposium is ook toegankelijk voor vertegenwoordigers van de regionale media. Het mini-symposium vindt plaats op woensdag 19 februari 2014 in deRaadszaal van de gemeente Helmond, Bestuurscentrum Boscotondo, Frans-Joseph van Thielpark 1, Helmond.