135 leerlingen op stage bij regionaal bedrijfsleven

Helmond – Zo’n 135 3e-jaars leerlingen van het VMBO-t van het Dr. Knippenbergcollege vertrokken vanmorgen vanuit de Groene campus naar hun stageplaats. Zij trapten als eerste De Week van Helmond Stagestad af. Deze leerlingen gaan tijdens de Week van Helmond Stagestad bij minimaal vier bedrijven in de regio ‘on stage’. Aanstaande vrijdag brengen ze verslag uit van hun belevenissen en ervaringen aan ondernemers en belangstellenden. De leerlingen snuffelen in de Week van Helmond Stagestad letterlijk aan bedrijven uit voor de regio belangrijke sectoren: textiel, automotive, food en metaal/machinebouw.

De studenten stonden voor dag en dauw op voor een openingsontbijt voor de Week van Helmond Stagestad. “Het is voor hen echt wel spannend om bij zo’n bedrijf op bezoek te gaan. Hoe ziet een werkdag eruit, wat is het eindproduct en wat voor mensen werken er? De studenten staan echt een weekje ’on stage’”, aldus Yvonne van Mierlo, wethouder Economie en Arbeid.

Helmond Stagestad is een initiatief van de Gemeente Helmond, Rabobank Helmond, United Brains en Werkgeversplein Regio Helmond. Het wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven. Het project heeft als doel om het onderwijs beter te ontsluiten voor werkgevers en daarmee jongeren beter inzicht te geven in het kleurrijke bedrijfsleven in de regio.

Het Vmbo-programma tijdens deze week is een belangrijk onderdeel van Helmond Stagestad. Daarnaast worden in Helmond Stagestad ondernemer vragen actief opgehaald en gekoppeld aan het kennisaanbod in de regio. Zo hebben het Werkgeversplein Regio Helmond en United Brains de afgelopen maanden 75 ondernemersvragen belegd bij onderwijs- en kennisinstellingen (vooral op mbo en hbo niveau). Veel bedrijven werken al met scholen samen door stages of projecten aan te bieden. Ze vinden het belangrijk om gebruik te maken van de actuele kennis van studenten. En ze komen graag op een vroeg moment in contact met potentiële toekomstige medewerkers. Met de week van de stage willen we nog meer bedrijven laten zien welke mogelijkheden het regionale onderwijs biedt voor het bedrijfsleven. Frans Huijbregts, directeur van de Huijbregts Groep en voorzitter van het Werkgeversplein Regio Helmond: “Stages zijn belangrijk omdat leerlingen dan in de praktijk kunnen zien waarvoor ze leren. De theorie wordt omgezet in praktijk. Dan wordt alles ineens veel duidelijker en leuker.”

Voor meer informatie en het programma van De Week van Helmond Stagestad, kijk op www.werkgeverspleinregiohelmond.nl/opleiden/helmond-stagestad/. Bedrijven met opdrachten voor het onderwijs kunnen contact opnemen met Werkgeversplein Regio Helmond via info@werkgeverspleinregiohelmond.nl.

Foto: PressVisuals.com