Helmondse hotspots bij Dutch Technology Week

Van 18 t/m 24 mei 2014 wordt voor de 3e keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen tijdens deze week ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.
Met drie hotspots tijdens de High Tech Ontdekkingsroute is de regio Helmond ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Op 24 mei kun je je laten inspireren op de Automotive Campus, Food Tech Park Brainport en bij AAE. Iedere hotspot heeft een eigen activiteitenprogramma.

Automotive Campus Helmond

Werken aan de mobiliteit van morgen? Dat is wat ze doen op de Automotive Campus in Helmond, gelegen in de Brainport Regio. Een high tech Campus, speciaal op automotive gebied, voor R&D en business in de hoogste versnelling. Een internationale Campus, die ruimte biedt aan bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen en worldclass onderzoeks- en testfaciliteiten. Een one-stop-shop als het gaat om automotive technologie en mobiliteitsconcepten.
Wil jij de grootste rollenbank van Europa zien, zelf een proef uitvoeren in het onderwijs center, 3D print workshop, uitleg krijgen over het waterstoftankstation of toch liever auto’s bekijken die met elkaar communiceren? Stap in de wondere wereld van automotive op de Automotive Campus! Klik hier voor meer informatie.

AAE en de wondere wereld van mechatronica

AAE is een higtech machinefabrikant. Binnen het bedrijf zijn verschillende vakgebieden vertegenwoordigd, waaronder mechatronica. Mechatronica is een ander woord voor apparaten- en machinebouw. Maar dan wel apparaten en machines die kunnen bewegen en – bijna – zelf kunnen denken. Dat kan een robot zijn, het landingsgestel van een vliegtuig, een bagagetransportsysteem, noem maar op. Bij AAE maak je kennis met een groot aantal bedrijven die werkzaam zijn in deze sectoren. Benieuwd naar het complete programma? Kijk snel verder op de website van AAE.

Food Tech Park Brainport

De regio Zuidoost Brabant is volop in beweging op het gebied van Food en Technology. Eén van de bijzondere locaties waar dit duidelijk zichtbaar is, is op het Food Tech Park Brainport (FTPB) en De Groene Campus op Suytkade in Helmond. Food zit van oudsher al in de genen van de stad en is nu nog steeds een belangrijk speerpunt voor zowel de stad als de regio. En dat is op de hotspot Food Tech Park Brainport goed te zien! Hier werken ondernemers, onderwijs en overheid nauw samen om te innoveren en zo de positie van de foodsector te versterken. Tijdens de dag wordt je meegenomen op ontdekkingsreis in de wereld van Food, Technology & Taste. Er worden onder andere rondleidingen georganiseerd bij verschillende bedrijven. Klik hier voor meer informatie.