Flex Industries: ‘het is belangrijk om samen te werken met studenten’

Flex Industries uit Helmond is een technisch bedrijf dat zich richt op de engineering en het produceren van interne transportsystemen en constructiesystemen.
Met 15 mensen werken ze voor gerenommeerde bedrijven als Bosch Rexroth, Cofely, AAE en Verkade. De producten van Flex Industries zorgen ervoor dat productieprocessen van klanten efficiënt verlopen.

Leerlingen enthousiasmeren voor techniek

In januari heeft Flex Industries meegedaan aan de Week van Helmond Stagestad. 135 vmbo-t leerlingen hebben zich in die week georiënteerd op verschillende sectoren in de regio Helmond. Het bedrijf heeft in die week een leerling ontvangen die zich graag wilde oriënteren op het werken in een technisch bedrijf.

Directeur Erwin van den Berkmortel vindt het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Het bedrijf is bij studenten niet zo bekend als een groot bedrijf als ASML. Maar ze hebben nu en in de toekomst wel behoefte aan goed gekwalificeerde medewerkers. “Daarom is het van belang dat wij kennis maken met jongeren. We moeten hen laten zien wat wij doen en weten wie wij zijn.”

Meeloopstages en projecten

Behalve oriënterende stages voor vmbo-leerlingen, biedt Flex Industries ook mogelijkheden aan MBO- en HBO studenten. Voor mbo-stages werken ze samen met het ROC Ter Aa. Ze zijn door Kenteq gecertificeerd als erkend leerbedrijf. En jaarlijks hebben ze een aantal stageplekken (BOL-stages) voor MBO’ers. Op die manier draagt Flex Industries bij aan een goede opleiding van vakmensen.

Daarnaast bieden ze ook mogelijkheden aan HBO-studenten. Zo heeft een student van Fontys Hogescholen in het kader van een project een systeem ontworpen voor Flex Industries. Zij kunnen daardoor efficiënter werken.

Een samenwerking met studenten is op die manier echt een win-win situatie.