Leerlingen SBRH en ROC Ter Aa in de prijzen

Tijdens de Nederlandse Bouwkampioenschappen voor MBO-leerlingen, die afgelopen vrijdag plaatsvonden in Zwolle, zijn geweldige prestaties geleverd door leerlingen van de SBRH Bouw en Infra Opleidingen uit Mierlo en het ROC Ter Aa. De ééndaagse wedstrijd maakte onderdeel uit van de Skills Heroes competitie voor MBO’ers, georganiseerd door Skills Netherlands.

Bert van Heugten (19) uit Lierop mag zich zelfs Nederlands Kampioen Metselen noemen. Hij werd eerste op het onderdeel metselen. Robin van Hoof (17) uit Gemert werd tweede beste jonge metselaar van Nederland. Remi van Bussel (17) eveneens uit Gemert werd derde beste tegelzetter. Geert Sijben (19) uit Neerkant werd derde op het onderdeel bouwtimmeren. Hij mag zich derde beste jonge timmerman van Nederland noemen.

”Een geweldige prestatie van onze leerlingen, ze hebben prachtig werk geleverd! Voor de docenten van het ROC Ter Aa, voor onze instructeurs en voor onze lidbedrijven is dit uiteraard een enorm compliment. Met z’n allen halen we het talent van de leerling naar boven. Iets om trots op te zijn!” aldus Pieter van Kessel, directeur SBRH Bouw en Infra Opleidingen Mierlo.

Bert van Heugten maakt nu kans op deelname aan de Europese vakwedstrijden EuroSkills 2014, die van 2 t/m 5 oktober 2014 in het Franse Lille worden gehouden.