Helmond Stagestad op conferentie jeugdwerkloosheid

Op 16 april organiseert Pact Brabant – het samenwerkingsverband van werknemers, werkgevers, onderwijsinstellingen, UWV, gemeenten en de provincie – de conferentie ‘Zonder Jeugd geen Brabant’. Op deze dag zal er aandacht worden besteed aan de jeugdwerkloosheid in Brabant.

Het programma start met workshops van good practices uit de Brabantse regio’s. Het project Helmond Stagestad is één van de workshops. In de workshop leggen Frank van der Chijs (United Brains) en Sander Kern (gemeente Helmond) u uit hoe Helmond Stagestad in de regio de verbinding legt tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Na de workshops neemt hoogleraar Ton Wilthagen u mee in zijn visie op een regio zonder Jeugdwerkloosheid. Dit doel kunnen we alleen samen bereiken: overheden, ondernemers, onderwijsinstellingen,  overige organisaties én jongeren. In een debat vraagt de dagvoorzitter stakeholders te reageren op vragen zoals: wie is er aan zet? Wie doet wat? Wie gaat dat betalen? En vooral ook: hoe helpen we elkaar om tot ons uiteindelijke doel te komen?

Inschrijven voor de conferentie is nog mogelijk. Dat kan via: http://www.pactbrabant.nl/nl-nl/conferentie.aspx